Mycket att tänka på vid köp av rullstol

Mycket att tänka på vid köp av rullstol

När man köper en rullstol, oavsett om det är för att uppdatera en gammal modell eller det är den första någonsin, så finns det en del saker att ta i beaktan. Rullstolarna skiljer sig åt markant och vissa saknar funktioner och egenskaper som andra har. Det är givetvis också en fråga om pris. Det är värt att jämföra innan man beslutar sig. 

Du har kanske en gammal rullstol och vill köpa ett nytt exemplar. Kanske är det så att du precis ska börja använda rullstol och detta är den första du köper. Hur det än ligger till så finns det en uppsjö av saker att tänka på när du ska göra ditt inköp. Modellerna från de olika tillverkarna skiljer sig åt och du vill ju ha en som uppfyller de krav och önskemål du har. 

Om du ska Köp rullstol så börja titta på de egenskaper som rullstolen har. Besluta vilka egenskaper som är viktiga för dig och vilka som är mindre viktiga. För vissa är det viktigt att rullstolen är tillverkad av ett lättviktsmaterial. För andra ör det däcken som är viktigast, ska det vara massiva gummidäck eller däck i gummi som man kan pumpa? 

Titta på tillbehören 

Många tycker att sittkomforten är viktigast och det är svårt att inte hålla med. Det är en plats man spenderar många timmar i varje dag, då är det extra viktigt att man sitter bra och att det känns bra i längden. 

Något man inte ska glömma är att titta på de tillbehör som finns till de olika rullstolarna. Det kan handla om löstagbara bord, tippskydd, extrakuddar eller något helt annat. Det är viktigt att se om de tillbehör du värdesätter finns till just den rullstolen som du är ute efter. För många är det en avgörande faktor.