Skapa ditt drömsovrum

Skapa ditt drömsovrum

Hur inreder man sitt drömsovrum? Alltså både i dröm som i inredningsdröm och i dröm som i rummet som ger de bästa möjliga förutsättningarna för att drömma sött. Här är lite hur man kan tänka

Att inreda sitt sovrum är betydligt svårare än man kan tro. Det krävs tid, kunskap och pengar. Men det finns några saker som man kan tänka på när man inreder sovrummet.

Utgå från sängen

Sängen är sovrummets drottning. Det är ju faktiskt i sängen som man oftast tillbringar mest tid i sovrummet. Utgå därför från sängen när du inreder sovrummet. Vilka behov har du av en säng? Vill du att den ska vara hög? Låg? Bred? Utgå ifrån dina behov. Och det kan faktiskt vara värt att spendera lite pengar på en säng. Du ska ju trots allt sova i den varje natt.

Personligheten ska fram

Om du vill skapa ditt eget drömsovrum så gäller det också att du faktiskt får bra din egen personlighet. Men för att det inte ska bli plottrig och kännas stressigt i ett sovrum kan det vara smart att göra detta med lite större ingrepp. Istället för att ställa fram en massa olika små saker som representerar dig, fundera i större. Går det att måla om i en färg som är du? Eller lägga in en stor matta som skapar den känslan du vill åt? Eller kanske köpa lampor som ger en personlig touch.

Textiler som går att variera i all oändlighet

Textiler är faktiskt det som i mångt och mycket definierar ett sovrum. Sängkläder, kuddar, mattor, gardiner, persienner. Alla dessa textiler skapar tillsammans en stämning i sovrummet som kan vara både härlig och personlig. Om du vill skapa ditt eget drömsovrum så försök bygga upp sovrummet runt dessa textilier. Låt dem gå i samma färgton och skapa en harmonisk stämning i rummet. Textilier gör också att rummet känns mer inbott, vilket är positivt i ett sovrum.

Plocka bort allt onödigt

Så, även om man vill skapa en härlig känsla i sovrummet. Få fram personlighet och stil så är det faktiskt viktigt att främst tänka på att det blir rofyllt. Sovrummet är ju till för att sova i. Så det ska vara uppbyggt kring att falla till ro. Så försök att skala bort alla onödiga saker från sovrummet. Att ha kläder framme skapar stress, det samma gäller mycket små prydnader och datorer. Enbart det som känns som om det tillför någonting till sovrummet får stå kvar.